Τα δύσκολα και ..τα πιο δύσκολα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τα δύσκολα και ..τα πιο δύσκολα.

Η εβδομάδα αυτή είναι δύσκολη, λένε οι εκτιμήσεις, που λαμβάνουν υπόψη τους την προγραμματισμένη επικαιρότητα και το παρασκήνιο. Ομως φαίνεται ότι αυτό πλέον αποτελεί κοινοτοπία..

Ολες οι ημέρες, που έχουν ακολουθήσει τις εκλογές, είναι δύσκολες -σε αντίθεση με το...
προεκλογικό ειδυλλιακό τοπίο- και το πιο πιθανό είναι ότι οι πλέον τραχιές ημέρες και εβδομάδες βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.
Το οδυνηρό ξάφνιασμα του προϋπολογισμού της περασμένου πενθημέρου ήταν ισχυρό, αλλά ίσως όχι τόσο για όσους δεν στάθηκαν με βεβαιότητα σε όσα αρμοδίως -αλλά κυρίως προεκλογικώς- είχαν αναφερθεί, τα οποία αποστρέφονταν τους νέους φόρους, τα σκληρά μέτρα, τις περικοπές, τις απολύσεις.
Γιατί ο προϋπολογισμός είχε απ' όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται σε όσα περιλαμβάνονται στις προβλέψεις του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.
Γιατί, όσο δυσχερή κι αν φαίνονται στην πράξη όσα πρεσβεύει ότι θα γίνουν την επόμενη χρονιά, είναι πιο δυσεπίλυτος ο γρίφος αυτών που δεν καταγράφονται, αλλά είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν είτε γιατί αυτό επιθυμούν οι τεχνοκράτες ελεγκτές μας, που εγκρίνουν την παροχή της «ζωογόνου χρηματοδότησης», είτε γιατί στην πράξη -πέρα από επιθυμίες, προτάσεις ή προσταγές- οι αριθμοί δεν βγαίνουν, όσο καλή θέληση και αποθέματα φιλολαϊκής πολιτικής και αν υπάρχουν σε όποιον υπουργό ή κυβερνητικό παράγοντα αντιτάσσεται στη «σκληρότητα του μνημονίου».
Οι απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με το τι πρέπει να γίνει είναι σαφείς, αλλά από όσα ακούγονται φαίνεται ότι έχουν παρέλθει οι καλές ημέρες του περασμένου Αυγούστου, όταν η θέρμη με την οποία είχαν υποδεχθεί οι Ευρωπαίοι τα ευρήματα τής τότε έκθεσης προόδου της οικονομίας μας ανταγωνιζόταν σε ένταση τις θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού.
Τα δύσκολα θα είναι διαρκώς μπροστά μας και η μεγάλη συζήτηση που γίνεται σχετικά με το ενδεχόμενο άμεσης σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δεν δείχνει να έχει και μεγάλη βάση.
Αλλωστε, ποια συναίνεση θα μπορέσει να αναζητήσει ο πρωθυπουργός από τους πολιτικούς του αντιπάλους, όταν δεν την έχει απολύτως εξασφαλίσει από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής του;
Ν.Φραντζής













naftemporiki
Bookmark and Share