Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στα όπλα, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση με τους παγιδευμένους φακέλους, αναμένουν σήμερα...οι Αρχές. Από την έρευνα θα διαπιστωθεί εάν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως από την ανάκριση των συλληφθέντων δεν έχουν προκύψει νεώτερα στοιχεία, αφού οι δύο νεαροί -ηλικίας 22 και 24 ετών- αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να δώσουν αποτυπώματα.

Η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, αλλά όχι τα στοιχεία τους. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν τη Δευτέρα ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι Glock με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες. Ο 22χρονος έφερε επίσης αλεξίσφαιρο γιλέκο, περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϋ. Βρέθηκε, επίσης, μία χειρόγραφη λίστα με δέκα διευθύνσεις, ανάμεσα στις οποίες και εταιρείες ταχυμεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ήδη ερευνάται αν και από εκεί έχουν σταλεί τις προηγούμενες ημέρες ύποπτα δέματα.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, είχαν ως παραλήπτες την πρεσβεία του Βελγίου καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί. Και οι δύο εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share