Αλλα αντ' άλλων... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αλλα αντ' άλλων...

Φάσκει και αντιφάσκει ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι Δ. Τσιρώνης (ΠΑΣΟΚ), μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε για την παραπομπή των τριών πρώην υφυπουργών της Ν.Δ. στο Δικαστικό Συμβούλιο, με το αδίκημα της απιστίας.

Την περασμένη... Πέμπτη, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι στο ψηφοδέλτιο και στο πόρισμα υπήρχε και η κοινή απιστία και η απιστία περί την υπηρεσία. «Δεν υπάρχει ζήτημα, η ψηφοφορία έγινε κανονικά, έχω μιλήσει με νομικούς», διαβεβαίωσε.
Αργά το απόγευμα, ωστόσο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, σημείωσε ότι το πόρισμα της Επιτροπής, με βάση το οποίο έγινε η ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο, αναφέρεται ρητά στο άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, που αποτελεί τη γενική διάταξη περί απιστίας. «Αυτό το άρθρο αναφέρεται ρητά στο ψηφοδέλτιο και με βάση αυτό έγινε η ψηφοφορία», κατέληξε.
Προφανώς δεν είχε ακούσει τις αντιρρήσεις του συναδέλφου του από τον ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, ο οποίος επιμένει, επικαλούμενος και την άποψη νομικών, ότι το Δικαστικό Συμβούλιο, εξαιτίας αυτής της εμπλοκής, μπορεί να απορρίψει εξ αρχής τη συζήτηση της υπόθεσης.
Αλλά και η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, μίλησε σαφώς για απιστία περί την υπηρεσία, που παραπέμπει, βεβαίως, στο άρθρο 256 του Π.Κ.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί απαξιώνονται οι θεσμοί...
Bookmark and Share