ΠΓΔΜ: Πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΓΔΜ: Πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, θα καταθέσει πρόταση μομφής, κατά της κυβέρνησης, στις 16 Δεκεμβρίου.

Η αιτία για την πρόταση μομφής θα είναι η δεινή...οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην όμορη χώρα, καθώς και η στασιμότητα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ.
Το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή, αποκλειστικά στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.
''Η κυβέρνηση αυτή εδώ και πέντε χρόνια μας υπόσχεται ότι θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όμως η όλη πορεία της χώρας προς την κατεύθυνση αυτή δεν μετατοπίστηκε ούτε πέντε εκατοστά. Όλοι γύρω μας προοδεύουν και μόνον εμείς παραμένουμε καθηλωμένοι. Η κυβέρνηση μας λέει ότι αυτό οφείλεται στην εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα. Αυτοανακηρύχθηκαν πατριώτες και εμάς μας αποκαλούν προδότες'', ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Όπως εκτιμούν όμως πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια, η πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης δεν πρόκειται να έχει καμία τύχη, καθώς η κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι διαθέτει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Επιπλέον, το κόμμα VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Ν. Γκρούεφσκι, παρά το γεγονός ότι εμφανίζει κάποια κάμψη, προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, SDSM.
Bookmark and Share