Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη μάχη επί του κρατικού προυπολογισμού του... 2011. Τη συζήτηση θα κλείσει τα μεσάνυχτα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα επιχειρήσει να κατευνάσει τα πνεύματα και τις αντιδράσεις εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική φανερή ψηφοφορία που παραδοσιακά προσλαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση.
«Χρειάζεται ουσιαστική συναίνεση και συνεννόηση για να βγάλουμε τον τόπο από την σήψη» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι περνάμε μεγάλη κρίση, η οποία απαιτεί γενναίες αποφάσεις τις οποίες όμως- όπως είπε- δεν παίρνει η κυβέρνηση. “ Ζούμε την κατάληξη μιας πορείας λαθεμένης” δήλωσε ο κύριος Καρατζαφέρης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο κύριος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε μεγάλο λάθος ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή, λέγοντας ότι δεν πρέπει να την πατήσουμε σαν το 1974 όταν η χώρα μας αποχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και λίγο αργότερα αναγκάστηκε να επανέλθει.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε και με την πολιτική επιλογή της να εφαρμόσει τις επιταγές του Μνημονίου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών και καταστρέφει κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την ελληνική οικονομία.
"Η σπουδή της κυβέρνησης να εξοικονομήσει με κάθε τρόπο επιπλέον 14 δις ευρώ" -τόνισε ο κ. Τσίπρας- σημαίνει βουτιά στην ύφεση, πρωτοφανέρωτη έκρηξη της ανεργίας, καθήλωση της εσωτερικής ζήτησης και χρεοκοπία για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Bookmark and Share