Με μπαράζ απεργιών αντιδρούν οι εργαζόμενοι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Με μπαράζ απεργιών αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Εβδομάδα κινητοποιήσεων η ερχόμενη.

Στάση εργασίας 12 με 3 μετά το μεσημέρι, την Τρίτη 14 του μηνός και συλλαλητήριο στη...μια μετά το μεσημέρι, στο Σύνταγμα κήρυξε η ΓΣΕΕ. Εν τω μεταξύ, τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 15 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν δικηγόροι μηχανικοί, φαρμακοποιοί και συμβολαιογράφοι. Επίσης θα απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία και για τις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

"Αντί για εξυγίανση των οργανισμών κοινής ωφέλειας έχουμε διάλυση και παράλληλα ενοχοποιούνται τα εργασιακά θέματα", τόνισε στον Α984 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος μίλησε για κοινωνία διαλυμένη και κατακερματισμένη.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Κυριακή αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Αθήνα, ημέρα που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, ενόψει εορτών. Την ίδια μέρα ,στάση εργασίας 10 το πρωί με 4 μετά το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εμποροϋπαλλήλους.
Τη Δευτέρα ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μεταφοράς από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ενώ το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν και σε δύο 24ωρες απεργίες έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Την απόφαση για 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις τράπεζες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).
Bookmark and Share