Συλλήψεις για την επίθεση στο ΑΧΕΠΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Συλλήψεις για την επίθεση στο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη

  • Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μεταλλικοί λοστοί, γκλοπ, τσεκούρια, βαριοπούλες, κοντάρια,αλεξίσφαιρα γιλέκα, ξίφος και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης...
Στη σύλληψη έντεκα ατόμων οδήγησε η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες σε υπό κατάληψη χώρο στην...περιοχή 40 Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, μετά από τη βίαιη επίθεση νεαρών χθες στο φυλάκιο του Νοσοκομείου Αχέπα και στον ευρύτερο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μάλιστα πολλών τύπων μη πυροβόλα όπλα που διατηρούσαν οι νεαροί τόσο στον υπό κατάληψη χώρο που διατηρούσαν, όσο και στο σπίτι του ενός.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μάλιστα, οι νεαροί (μεταξύ 19 και 27 ετών), επτά άντρες και μια γυναίκα ημεδαποί, κι ένας αλλοδαπός, αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Οι νεαροί, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλινα ρόπαλα σε υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του φυλακίου της εισόδου του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ αφαίρεσαν από το εσωτερικού του φορητούς ασυρμάτους, υπολογιστές, τηλεόραση, μικροσυσκευές καθώς και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο θυρωρείο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές σε υαλοπίνακες και μεταλλικό κιγκλίδωμα, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας εναντίον των υπαλλήλων, αφαίρεσαν ακόμη δύο ασυρμάτους και έναν υπολογιστή. Όπως έφευγαν από το χώρο της επίθεσης έκαψαν μια μοτοσικλέτα και προκάλεσαν φθορές και σε μία δεύτερη.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα κλοπιμαία καθώς και ένα πλήθος όπλων που διατηρούσαν οι νεαροί, όπως μεταλλικοί λοστοί, γκλοπ, τσεκούρια, βαριοπούλες, κοντάρια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ξίφος και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης!


Σε έρευνες που ακολούθησαν σε σπίτι των συλληφθέντων στην περιοχή της Τούμπας κατασχέθηκαν ακόμη μερικά όπλα καθώς και πολλές φωτοβολίδες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες καθώς και ένα μεταλλικό κυλινδρικό εργαλείο με εμφανή ίχνη και υπολείμματα χασίς.
Σε βάρος τους σχηματίζονται δικογραφίες για τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Ληστείας» και παράβασης του νόμου «Περί Όπλων», καθώς και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Κλοπής», παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, «Αντίστασης», των «Επικίνδυνων σωματικών βλαβών», της παράβασης του νόμου «Περί Ναρκωτικών» και παράβασης του νόμου «Περί φωτοβολίδων».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
Bookmark and Share