Ερευνα για κρατικές ενισχύσεις σε δημητριακά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ερευνα για κρατικές ενισχύσεις σε δημητριακά

Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει για ακόμη μια φορά η Ελλάδα σχετικά με κρατικές ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα.

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει...έρευνα για ενισχύσεις που δόθηκαν το 2008 στον τομέα των δημητριακών καθώς εκφράζονται αμφιβολίες για το πόσο αυτές είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία.

Ενισχύσεις
Οι συγκεκριμένες κρατικές ενισχύσεις είχαν τη μορφή δανείου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκε στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με εγγύηση του Δημοσίου και με επιδοτούμενο επιτόκιο.
Για τη χορήγηση των εν λόγω ενισχύσεων εκδόθηκαν και υπουργικές αποφάσεις από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, στο τέλος του 2008. Μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στις αρχές του 2009, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασία έρευνας σχετικά με τις εικαζόμενες κρατικές ενισχύσεις σε παραγωγούς δημητριακών και σε συνεταιρισμούς που συγκεντρώνουν δημητριακά.

Συμβατότητα
Από την προκαταρκτική έρευνα που έγινε η Επιτροπή εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με τη συμβατότητα του εν λόγω καθεστώτος ενίσχυσης με τους κανόνες της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις και ως εκ τούτου αποφάσισε να κινήσει διαδικασία έρευνας η οποία θα της επιτρέψει να εξετάσει εμπεριστατωμένα όλα τα στοιχεία.
Bookmark and Share