Moody’s: Η λιτότητα δεν φτάνει - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Moody’s: Η λιτότητα δεν φτάνει

«Είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς το συμπέρασμα ότι η λιτότητα δεν θα δώσει τέλος στην κρίση χρέους και ότι η αναδιάρθρωση ίσως είναι απαραίτητη, όπως έχει υποδείξει η καγκελάριος Angela Merkel».

Η λιτότητα δεν θα δώσει τέλος στην κρίση χρέους, επομένως, η αναδιάρθρωση ενδέχεται να αποδειχθεί αναγκαία, προειδοποιεί η Moody’s.
«Είναι δύσκολο να...
αποφύγει κανείς το συμπέρασμα ότι η λιτότητα δεν θα δώσει τέλος στην κρίση χρέους και ότι η αναδιάρθρωση ίσως είναι απαραίτητη, όπως έχει υποδείξει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel», δηλώνουν οι αναλυτές του οίκου. «Η έκταση της λιτότητας που απαιτείται για να διορθωθούν οι ανισορροπίες της Ευρώπης ενδέχεται να είναι τόσο πολιτικά αδύνατη όσο ήταν για την Αργεντινή το 2001», προειδοποιούν.

Με δεδομένοότι η Ευρώπη θεωρείται «ο πιο αδύναμος κρίκος» της παγκόσμιας οικονομίας, η Moody’s εκτιμά ότι Ασία και Δύση θα αποκλίνουν περαιτέρω το 2011, με τις προοπτικές των ΗΠΑ να βελτιώνονται μόνο ελαφρώς, έπειτα από την έγκριση του νέου προϋπολογισμού από το Κογκρέσο.

Όμως, σύμφωνα με τη Moody’s, και η Κίνα αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη. «Παρότι η Κίνα θα συνεχίσει με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, αντιμετωπίζει κινδύνους από τον πληθωρισμό και τη διόρθωση της αγοράς του real estate. Παρά τα προβλήματα αυτά, οι βασικές προβλέψεις μας για την ανάκαμψη θέλουν την Ευρώπη και την Κίνα να προχωρούν σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση, η οποία θα αποτρέψει τον περαιτέρω χρηματοοικονομικό πανικό», αναφέρουν οι οικονομολόγοι της.

Ο οίκος διαπιστώνει ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις αρχές του 2010 και επισημαίνει ότι ακόμα και εάν αυτοί οι κίνδυνοι δεν επιβεβαιωθούν, η ανάπτυξη των μεγαλύτερων οικονομιών θα είναι αργή του 2011, αλλά θα επιταχυνθεί το 2012.
Bookmark and Share