Εκτη μέρα οργής στην Αίγυπτο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εκτη μέρα οργής στην Αίγυπτο

Για έκτη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η κόλαση στην Αίγυπτο με τους διαδηλωτές να είναι στους δρόμους, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει σημαντικά και τους φυλακισμένους να δραπετεύουν και να λεηλατούν τα... πάντα. Η αστυνομία έχει χάσει πλέον τον έλεγχο.. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας τουλάχιστον 102 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 33 χθες Σάββατο- έχουν βρει το θάνατο στην Αίγυπτο από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ αυτή την εβδομάδα.

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αργά χθές το βράδυ 12 άτομα σκοτώθηκαν σε σκληρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πόλη Μπένι Σουέιφ νοτίως του Καϊρου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να επιτεθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη αυτή που απέχει 140 χιλιόμετρα από το Κάιρο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν πυρ για να τους απωθήσουν. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 92 νεκρούς. Την ίδια στιγμή φαίνεται, πως δεν πείθουν οι αλλαγές του Μουμπάρακ στην κυβέρνηση..

Χιλιάδες κρατούμενοι δραπέτευσαν από τη φυλακή του Ουάντι Νατρούν, 100 χλμ βόρεια του Καΐρου, δήλωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας κατά την έκτη ημέρα της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Οι φυλακισμένοι άρπαξαν και τα όπλα των φυλάκων του σωφρονιστικού καταστήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή...
Bookmark and Share