Παλεύοντας με τα σκουπίδια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Παλεύοντας με τα σκουπίδια..

Θεσσαλονίκη

Πρόταση για την έγκριση κονδυλίου περίπου 300.000 ευρώ για την αγορά ανταλλακτικών, την επισκευή σε εξωτερικά συνεργεία και την ενοικίαση τρακτόρων κατέθεσε η νέα δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια έκτακτης...συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα σκουπίδια.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης ζήτησε παράλληλα τη μετατροπή σύμβασης (που δεν έχει υπογραφεί ακόμα), από διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και που δίνει τη δυνατότητα να επισκευαστούν ορισμένα απορριμματοφόρα σε εξωτερικά συνεργεία.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν, για την έλλειψη ανταλλακτικών μέσων, υπάρχει στον προϋπολογισμό εγγεγραμμένο κονδύλι για τα τρία πρώτα δωδεκαρτημόρια 30.000 ευρώ και το απαιτούμενο ποσό είναι 15.000 ευρώ. Η προμήθεια προτείνεται να γίνει με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Για την επισκευή και συντήρηση των μεταφορικών μέσων σε εξωτερικά συνεργεία θα χρειαστούν και τα 11.950 ευρώ, που υπάρχουν στον προϋπολογισμό. Προτείνεται η εργασία να γίνει με τακτικό διαγωνισμό με ενδεικτικό προϋπολογισμό 98.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 30.000 ευρώ θα διατεθούν από την ήδη υπάρχουσα πίστωση και τα υπόλοιπα 68.000 ευρώ θα βαρύνουν τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2011.

Με τακτικό προϋπολογισμό θα γίνει και η εργασία για τα μισθώματα των απορριμματοφόρων και τρακτόρων με ενδεικτικό προϋπολογισμό 190.000 ευρώ, όπου όλο το ποσό θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2011. Η νέα δημοτική αρχή πρότεινε επίσης να υπάρχει διαθεσιμότητα πίστωσης για την ενοικίαση τρακτόρων τους επόμενους μήνες εφόσον χρειαστεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ευχαρίστησε το Γ΄ Σώμα Στρατού για τη συνδρομή του στην προσπάθεια του δήμου να καθαρίσει την πόλη από τα συσσωρευμένα σκουπίδια.
Bookmark and Share