Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων σήμερα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων σήμερα

Στοίχημα το επιτόκιο

Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας ύψους 500 εκατ. ευρώ δημοπρατεί σήμερα το ελληνικό δημόσιο. Στόχος η άντληση...800 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μη ανταγωνιστικών προσφορών.

Κατά την προηγούμενη δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων, τον περασμένο Νοέμβριο, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,10%, όταν τον Οκτώβριο 2010 ήταν στο 3,75%. Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν πως το επιτόκιο της σημερινής έκδοσης θα ξεπεράσει οριακά αυτό του Νοεμβρίου.
Πάντως, ακόμη και εάν αντληθούν κανονικά τα 800 εκατ. ευρώ το Δημόσιο θα χρειασθεί να επιστρατεύσει τα ταμειακά (ρευστά) διαθέσιμα για να αποπληρώσει λήξεις από παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Δημόσιο δανείσθηκε μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων 2,45 δισ. ευρώ. Εάν αυτά αθροισθούν με τα 800 εκατ. ευρώ της σημερινής έκδοσης μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας το Δημόσιο θα έχει δανεισθεί 3,25 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, στα τέλη Ιανουαρίου πρέπει να αποπληρώσει λήξεις 4,48 δισ. ευρώ, ήτοι θα πρέπει να εκταμιεύσει από τα ταμειακά διαθέσιμα περίπου 1,230 δισ. ευρώ
Bookmark and Share