Οι "Πυρήνες" πίσω από το χτύπημα στο Πρωτοδικείο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οι "Πυρήνες" πίσω από το χτύπημα στο Πρωτοδικείο

Ανοιχτές απειλές προς Δικαστές.

Η τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με πεντασέλιδη προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο...Indymedia. Αφιερώνει το χτύπημα στα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, ενώ απειλεί με νέα χτυπήματα, βάζοντας στο στόχαστρο τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.
H οργάνωση υπογράφει ως "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Κομάντο Horst Fandazzini", ενώ στο τέλος του κειμένου υπάρχει και σήμα.
Όπως σημειώνεται στην προκήρυξη, η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης στα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, Γ. Τσάκαλου, Π. Αργυρού και Χ. Χατζημιχελάκη, ενόψει της δίκης τους, στις 17 Ιανουαρίου. Οι παραπάνω, μάλιστα, χαρακτηρίζονται ως "αδέρφια μας".

Οι συντάκτες της προκήρυξης εκτοξεύουν απειλές προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που θα δικάσουν την υπόθεση. "Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα αδέρφια μας είναι τα εύκολα θηράματα και "μαγειρεύουν" τον τιμοκατάλογο με τις ποινές που επιθυμούν να τους βάλουν για να πληρώσουν ακριβά τον λογαριασμό, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι βαθιά νυκτωμένοι και ότι από 'δω και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γι 'αυτό καλό θα ήταν το επερχόμενο δικαστήριο να γίνει με τους δικαστές να φοράνε μαύρες κουκούλες και να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ποτέ και πουθενά", υπογραμμίζουν.

Και προσθέτουν: "Σύγχρονοι ιεροεξεταστές-δικαστές δεσμευόμαστε πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος".

Στην προκήρυξη γίνεται επίθεση εναντίον του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος γενικότερα, ενώ καταλήγει με την απειλή της συνέχισης των επιθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, στις 8:22 το πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελόκηπους.
Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.
Bookmark and Share