Βυθισμένη στην ύφεδη η Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Βυθισμένη στην ύφεδη η Ελλάδα..

Παραδομένη στην ύφεση παραμένει η ελληνική οικονομία, την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν σταδιακά τις οικονομίες τους να ανακάμπτουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα η Eurostat, το ΑΕΠ της Ελλάδας κατέγραψε...μείωση - σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση - κατά 4,6% έναντι πρότερης πρόβλεψης για υποχώρηση της τάξης του 4,5%. Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,3%, τη στιγμή που η προσωρινή εκτίμηση του Νοεμβρίου έκανε λόγο για υποχώρηση 1,1%.
Χαμηλότερη των εκτιμήσεων, κατά το τρίτο τρίμηνο, ήταν και η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης. Το συνολικό ΑΕΠ όλων των χωρών της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν είχε αυξηθεί κατά 1,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Πιο πριν η Eurostat είχε εκτιμήσει ότι το ΑΕΠ των χωρών της ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο είχε σημειώσει αύξηση 0,4% μετά από αύξησή του 1% το δεύτερο τρίμηνο.
Η Γερμανία συνέχισε να τροφοδοτεί την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, καθώς η οικονομία της επεκτάθηκε κατά 0,7% έναντι του δεύτερου τριμήνου, όταν είχε επεκταθεί κατά 2,3%. Σε Γαλλία και Ιταλία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%, ενώ στην Ιρλανδία κατά 0,5%.
Bookmark and Share