Ρήγμα πέτυχε στους Μηχανικούς (ΠΕ&ΤΕ) η κυβέρνηση; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ρήγμα πέτυχε στους Μηχανικούς (ΠΕ&ΤΕ) η κυβέρνηση;

Το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος τονίζει ότι οι -περίπου- εκατόν πενήντα χιλιάδες μηχανικοί (περίπου εκατό των ΑΕΙ και πενήντα των ΑΤΕΙ) αντιδρούν στην «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.
Σύνδεσμος
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική..

Σύμφωνα με επιστολή του γραφείου τύπου των μηχανικών ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΕΕΤΕΜ) που δημοσίευσαν οι φίλοι μας στο taxalia.blogspot.com , οι μηχανικοί ΤΕ θεωρούν ότι το Υπουργείο Οικονομικών με αλχημείες προσπαθεί να διατηρήσει κλειστό το επάγγελμα του μηχανικού για τα μέλη του Τ.Ε.Ε. κατηγορεί δε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί διατήρηση του προστατευτισμού, προνομίων και εξουσιών κληρονομημένων από το 1923 !
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;…
Σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα περάσει στην χειρότερη περίπτωση το νομοσχέδιο με την μορφή που προτείνει στο προσχέδιο… που οι μηχανικοί ΠΕ θα δεχθούν μόνο και μόνο επειδή έχει κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις έναντι των μηχανικών ΤΕ !!!!

Ποιος θα πίστευε ότι η μη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών ΤΕΙ από τον Γιώργο Παπανδρέου που τα ίδρυσε, θα γινόταν περίπου τριάντα χρόνια μετά… ένα εργαλείο για να πετύχει κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών!

Όπως και να έχει, η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην επόμενη νίκη κατά του κλειστού επαγγέλματος των μηχανικών!

Διαβάστε σχετικά την ανακοίνωση του ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εδώ>> TaXalia
Bookmark and Share