Ανοιξιάτικος καιρός το επόμενο πενθήμερο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιξιάτικος καιρός το επόμενο πενθήμερο

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία που ταλαιπώρησε την κεντρική -κυρίως- Ελλάδα απο σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα... για το Σάββατο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά.
Σχετική βελτίωση περιμένουν οι μετεωρολόγοι απο το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στέρεα και την ανατολική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων, στα δυτικά μέχρι 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημερας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός που σε περιοχές της κεντρικής και βορειας χώρας θα είναι ισχυρός.
Στην Αθήνα αναμένεται αυξημένη συννεφιά νωρίς το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος.
Την Κυριακή στην Κρήτη και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενεις και τοπικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημερας, αλλα τη νυχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι και την επόμενη Πέμπτη -σύμφωνα με τα ως τώρα προγνωστικά δεδομένα- προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες 15C εώς και 20C..
Bookmark and Share