Ένοπλη ληστεία στο Ευρωκοινοβούλιο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ένοπλη ληστεία στο Ευρωκοινοβούλιο

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε την Παρασκευή στην ταχυδρομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, εκατό μέτρα από το σημείο που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής.

Ενώ Μέρκελ, Σαρκοζί και οι...λοιποί ηγέτες συζητούν για την κρίση και πώς η Ευρωζώνη θα βγει από αυτή, δύο άνδρες - ένας ένοπλος - έκαναν επιδρομή στο ταχυδρομείο, θέλοντας να λύσουν το προσωπικό τους οικονομικό πρόβλημα. Όπως προκύπτει έκλεψαν 8.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία των Βρυξελλών, ωστόσο εγείρονται ερωτήματα για την ασφάλεια του κτιρίου αφού δεν υπήρξε παραβίαση πόρτας από τους ληστές, πράγμα που σημαίνει ότι μπήκαν ανενόχλητοι.
Σύμφωνα με το BBC, είναι το τρίτο τέτοιο περιστατικό μέσα σε δύο χρόνια. Τον περασμένο Μάιο ληστές "χτύπησαν" το εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου και τον Φεβρουάριο του 2009, ένας ένοπλος έκλεψε 60.000 ευρώ από υποκατάστημα της ING μέσα στο συγκρότημα.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Σώμα των ευρωβουλευτών. "Πρόκειται για επαίσχυντη κατάσταση. Είναι καιρός να γίνει κάτι για την ασφάλεια. Αυτή τη φορά έγινε ένοπλη ληστεία. Την επόμενη θα μπει κάποιος μέσα με βόμβα.." αναφέρει ο βρετανός ευρωβουλευτής Τίμοθι Κέρκχοουπ σε ανακοίνωσή του.
Bookmark and Share