Φοροφυγάδες στη φυλακή ζητά η Τρόικα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Φοροφυγάδες στη φυλακή ζητά η Τρόικα

Όχι μόνο την ψήφιση, αλλά την πιστή και αυστηρή εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής θα ζητήσει η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση αυτές τις ημέρες.

Οι εκπρόσωποι της... τριμερούς επιτροπής, οι οποίοι βρίσκονται από χτες στην Αθήνα θα θέσει «βετο» για την πιστή εφαρμογή των όρων του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει η φοροδιαφυγή να μετατρέπεται σε διαρκές έγκλημα, προκειμένου να ενεργοποιούνται οι διαδικασίες του αυτόφωρου υπό προϋποθέσεις.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου έως το τέλος του μήνα να έχει γίνει νόμος του κράτους. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει διευκρινισθεί αφορά τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν. Αυτά θα θεωρούνται «διαρκή» και θα αντιμετωπίζονται, υπό προϋποθέσεις, με τη διαδικασία του «αυτόφωρου» ή όχι.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, το αδίκημα της μη απόδοσης του ΦΠΑ αναμένεται να μετατραπεί σε διαρκές από στιγμιαίο που ήταν έως τώρα, ενώ θα υπάρχει αυτόφωρη σύλληψη υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένες συνθήκες υπό τις οποίες θα επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου.
Παράλληλα, θα προβλέπεται η γενικού οικονομικού εισαγγελέα με αρμοδιότητα στη σύλληψη της φοροδιαφυγής καθώς οι ποινές φυλάκισης έως και δέκα έτη που προβλέπονταν για μη απόδοση φόρων και ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα από τους φορολογούμενους.
Bookmark and Share