Google: 75.000 βιογραφικά σε μία εβδομάδα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Google: 75.000 βιογραφικά σε μία εβδομάδα!

Από το Bloomberg:
"Δημοφιλής προορισμός αναδεικνύεται η Google, όχι μόνο για όσους χρησιμοποιούν την ομώνυμη μηχανή αναζήτησής της στο Διαδίκτυο, αλλά και για τους αναζητούντες εργασία. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε 75.000 και πλέον αιτήσεις και...βιογραφικά σημειώματα, επιτυγχάνοντας ρεκόρ στην ιστορία της. Το ρεκόρ αυτό υπερβαίνει κατά 15% το ποσοστό σε μια αντίστοιχη διαδικασία του Mαΐου 2007, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ααρον Ζάμοστ. Η Google απασχολεί 24.000 εργαζόμενους και μέσα στο 2011 ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε 6.000 νέες προσλήψεις.
Η ισχυρή ανταγωνιστική πίεση, την οποία δέχεται από τους νέους παίκτες στη δική της αγορά, όπως η Facebook και η Apple, αλλά και η επιδίωξή της να επεκταθεί σε νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές στο Διαδίκτυο, την ωθούν στο να αυξήσει το προσωπικό της. Οι προσλήψεις του 2011 θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της, όπως ανέφερε η εταιρεία, και θα υπερβούν εκείνες του 2007, όταν είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ της. «Ζητούμε τους πιο ταλαντούχους, δημιουργικούς και έξυπνους ανθρώπους», δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Google, Αλαν Γιουστάσι. «Θα προσλάβουμε όσο περισσότερους μπορούμε, με τέτοια χαρακτηριστικά για να κληθούν να επιλύσουν ορισμένα από τα πιο σκληρά προβλήματα στην επιστήμη των υπολογιστών, όπως το να οικοδομήσουν εξαρχής ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Ιντερνετ, να μπορούν να αναζητήσουν ό,τι χρειαστεί σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια γιγαμπάιτ – ακόμα και να δημιουργήσουν αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό».
Σημειωτέον ότι το 2007 και το 2008, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes, η Google ήταν ο καλύτερος χώρος εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έκτοτε έπεσε στην τέταρτη θέση. Παράλληλα, οι Facebook και Apple συνιστούν μείζονα απειλή ως προς την προσέλκυση διαφήμισης. Τα 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook είναι ακαταμάχητος στόχος και οι διαφημιστές θα διοχετεύσουν εκεί 4 δισ. δολάρια εφέτος".
Bookmark and Share