Γερμανοί και Άγγλοι "ζαχαρώνουν" την ΕΒΖ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Γερμανοί και Άγγλοι "ζαχαρώνουν" την ΕΒΖ


Οι υποψήφιοι αγοραστές και τα υπόλοιπα «ασημικά» της ΑΤΕ

Τον βασικό της μέτοχο δεν κατάφερε να τον... γλυκάνει, παρά τις προσπάθειες. Και πλέον ελπίζει ότι ο νέος επενδυτής, εάν εντέλει βρεθεί, θα καταφέρει να τη βγάλει από την οικονομική κρίση.
Η δεύτερη απόπειρα πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μέσα σε...τέσσερα χρόνια είναι πλέον γεγονός και η διοίκηση της ΑΤΕ, υπό τον κ. Θ. Πανταλάκη, που κατέχει το 82,33% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, φιλοδοξεί να καταφέρει ό,τι δεν πέτυχε ο προκάτοχός του, κ. Δ. Μηλιάκος: η ΕΒΖ να σταματήσει να «βαραίνει» με ζη-μιέβ τον ενοποιημένο ισολογισμό της.

Η ΑΤΕ προχωρά στην πρόσληψη συμβούλου και τη διενέργεια διαγωνισμού για την πώληση της συμμετοχής της και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήθελε ιδανικά να τελειώνει με την υπόθεση... ζάχαρη πριν από το τέλος του έτους.

Ενδιαφέρον για την ελληνική βιομηχανία εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί εξ Ευρώπης, με Γερμανούς και Άγγλους να θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι στις διαπραγματεύσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο γερμανικοί όμιλοι έχουν ήδη δώσει το «παρών» στις πρώτες διερευνητικές επαφές με τα στελέχη της βιομηχανίας.

O ένας όμιλος είναι γνωστός από τη δραστηριότητά του στον κλάδο της ζάχαρης, NordZucker AG. Η έτερη... υποψηφιότητα είναι αυτή της Baywa, το ενδιαφέρον της οποίας για «δουλειές» στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά έχει ατονήσει - παρά την «τραυματική» εμπειρία που είχε πριν από περίπου ένα χρόνο με παραδοσιακούς συνεταιριστές, όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση δημιουργίας μεικτού σχήματος, στο οποίο θα συμμετείχαν και συνεταιρισμοί.

Από την Αγγλία, η ED&F Man είναι ήδη εμπορικός συνεργάτης της ΕΒΖ, μετά τη σχετική συμφωνία που υπέγραψαν προ μηνών. Η ΕΟ&Ρ Man διακινεί το 25% του παγκόσμιου εμπορίου ζάχαρης και διαθέτει τα δύο μοναδικά πλοία (ΒΙΒΟ) που μεταφέρουν αποκλειστικά ζάχαρη στη λεκάνη της Μεσογείου..πηγή capital.grυ
Bookmark and Share