Παρατράγουδα σε πενταήμερη εκδρομή.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Παρατράγουδα σε πενταήμερη εκδρομή..

Στα... παγκάκια της Βαρκελώνης παραλίγο να διανυκτερεύσουν ογδόντα μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιούσαν πενταήμερη εκδρομή στην Ισπανία.

Είχαν προπληρώσει...προπληρώσει 15.000 ευρώ στους υπεύθυνους ταξιδιωτικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εξαφανίστηκαν χωρίς να κλείσουν το ξενοδοχείο.

Την κατάσταση έσωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος έστειλε 15.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί ομαλά η εκδρομή. Χρειάστηκε, όμως, να «παρανομήσει», αφού σήκωσε χρήματα από τα σχεδόν άδεια ταμεία του δήμου χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου! Γι' αυτό ενεργοποίησε διάταξη που επιτρέπει κάτι τέτοιο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. «Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να κινηθεί άμεσα για να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου γραφείου» δήλωσε στην «Οικονομία» ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ενώ οι γονείς ετοιμάζονται για αγωγές.

Στις μαθητικές εκδρομές μετέχουν κάθε χρόνο 15.000 μαθητές, ενώ ο τζίρος τους ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, έχει αφήσει ανενόχλητα τα γραφεία ταξιδίων να μοιράζουν μεταξύ τους την πίτα. Χωρίς να διασφαλίσει τη φερεγγυότητα όσων οργανώνουν τέτοιες εκδρομές, παρ' ότι η αγορά βοά για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αποδείχθηκε ταχύτατο, όμως, στο να συγκαλέσει σύσκεψη πριν από λίγους μήνες, όταν οι έλληνες ξενοδόχοι «ανησύχησαν» βλέποντας τις εκδρομές να... «φεύγουν» στο εξωτερικό
Bookmark and Share