Θετική αντίδραση των Ελλήνων της διασποράς στήν έκδοση του ομολόγου, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Θετική αντίδραση των Ελλήνων της διασποράς στήν έκδοση του ομολόγου,

βλέπει η Wall Street Journal.

Σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal αναφέρεται στις αντιδράσεις των Ελλήνων της Αστόρια για το ομόλογο της διασποράς που ετοιμάζεται να εκδώσει η ελληνική κυβέρνηση.
"Για πολλούς Έλληνες της διασποράς όμως, η αγορά ελληνικών ομολόγων δεν στηρίζεται μόνο σε...
ψυχρούς υπολογισμούς. Ο κ. Κωνσνταντίνου που έχει το Athens Café δηλώνει ότι θα βοηθήσει «όσο μπορεί» αναφέρει η WSJ. O Ted Spyropoulos, πρόεδρος του αμερικανικού βραχίονα του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Ελλήνων του Εξωτερικού δηλώνει στην WSJ πως αναμένεται ισχυρή ανταπόκριση.
«Θα κάνω ότι μπορώ, έχω μία επιχείρηση, αλλά δεν είμαι πλούσιος» δηλώνει στην εφημερίδα ο 58χρονος κ. Αρβανίτης «ενώ σέρβιρε μπακλαβά και εσπρέσο στους πελάτες της νέας του καφετέριας «Omonia Next Door». Ο κ. Αρβανίτης μετανάστης στις ΗΠΑ από το 1974 δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει ως και 10.000 δολάρια για να αγοράσει ομόλογα διασποράς, «αφού όμως πάρει και την έγκριση της συζύγου του.».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βαλέριος, ο οποίος δεσμεύθηκε να δώσει 500 δολ. «αν και είναι μπογιατζής χωρίς μόνιμη εργασία» όπως αναφέρει η WSJ..

«Οι Έλληνες είναι έξυπνοι άνθρωποι, αλλά δεν ξέρουν να κυβερνήσουν» δηλώνει ο κ. Aρβανίτης.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως, στηρίζεται στον πατριωτισμό του κ. Αρβανίτη όπως και άλλων Ελλήνων της διασποράς στο Σικάγο και την Βοστόνη, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Το Ισραήλ και η Ινδία στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει επιτυχημένες πωλήσεις ομολόγων διασποράς. «Ενώ όμως οι Ισραηλινοί του εξωτερικού έλαβαν σημαντικές αποδόσεις από αυτή την επένδυση, το μέλλον δεν είναι εξίσου βέβαιο και για τους Ελληνοαμερικάνους» σχολάζει η WSJ υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη υποβάθμιση από την Moody's.
Bookmark and Share