Σερβία - Κόσοβο: "Είμαστε κοντά σε λύσεις" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σερβία - Κόσοβο: "Είμαστε κοντά σε λύσεις"

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα, Μπόρκο Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι είναι πιθανή η συμφωνία και ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε λύση στα περισσότερα θέματα που εξετάστηκαν στη συνάντηση στις Βρυξέλλες.
  • Τα δίνει όλα η Σερβία με το βλέμμα προς την ένταξη στην ΕΕ.
«Είναι πιθανή η συμφωνία και..νομίζω ότι είμαστε κοντά σε λύσεις στα περισσότερα θέματα, τα οποία συζητήσαμε. Πιστεύουμε στην επιτυχία του διαλόγου και παρουσιάσαμε σαφείς, δημιουργικές λύσεις για κάθε θέμα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αποφεύγοντας τον αποπροσανατολισμό από θορύβους που ορισμένες φορές περιβάλλουν τις συνομιλίες», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνοβιτς σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.

Ο κ. Στεφάνοβιτς χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα στις συνομιλίες εποικοδομητική και πρόσθεσε ότι η χρήση όρων που αφορούν το καθεστώς από την αντιπροσωπεία της Πρίστινας δεν προκαλεί την αντίδραση της αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου.

«Εμείς από την αρχή είπαμε στην άλλη πλευρά ποια είναι η θέση μας για το καθεστώς του Κοσόβου και νομίζω ότι αυτό αρκεί και είναι σαφές», σημείωσε.

Τονίζοντας ότι «οι διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το καθεστώς του Κοσόβου είναι σαφείς και προφανείς», πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο σε έναν επιτυχή διάλογο και στις λύσεις που προσφέρονται.

«Εμείς το κατανοήσαμε καλά και ήμασταν εξαιρετικά καλά προετοιμασμένοι. Αναμένουμε ότι η Πρίστινα θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ευέλικτη προσέγγιση», ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνοβιτς τόνισε ότι οι δύο πλευρές έφθασαν πολύ κοντά στην υλοποίηση προτάσεων που θα καταστήσουν δυνατή την εξομάλυνση της ζωής των πολιτών στο Κόσοβο.

«Μετά από πολλά χρόνια είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ανοιχτά και να διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση σειράς εκκρεμών ζητημάτων χωρίς εγκατάλειψη εθνικών συμφερόντων και εθνικών θέσεων», ανέφερε ο κ. Στεφάνοβιτς.
Bookmark and Share