Μόνο παίρνουν ... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μόνο παίρνουν ...

Ενώ εργαζόμενοι υποβάλλονται καθημερινά σε συνεχή αφαίμαξη, κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, να αποφεύγουν την Εφορία και, ταυτόχρονα, να καταστρέφουν το περιβάλλον, εκμεταλλευόμενοι το φυσικό πλούτο χωρίς να αποδίδουν τα αναλογούντα στα δημόσια ταμεία.

Την αποκάλυψη έκανε...χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας. Κατέθεσε μάλιστα και ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό. Είπε συγκεκριμένα ότι ο Μεταλλευτικός Κώδικας δεν προβλέπει μεταλλευτικά δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου από τα ιδιωτικά μεταλλεία.
Μόνο λαμβάνειν από το Δημόσιο έχουν οι εν λόγω εταιρείες, καθώς απολαμβάνουν ειδικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, διευκολύνσεις στην άντληση νερών, εγγυήσεις για το δανεισμό τους κ.λπ. Ακόμα και η απόδοση των φόρων περιορίζεται στο ελάχιστο, μέσω «τριγωνικών μεθόδων».
Και το χειρότερο για το περιβάλλον. Κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες επιτρέπονται ακόμα και σε περιοχές υψηλού κάλλους και Natura.
Μήπως είναι καιρός μαζί με τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος να συνεισφέρουν και στο δημόσιο ταμείο;
Bookmark and Share