Και επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Και επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου;

Στην ουσία πάντως -και για να μη κοροιδευόμαστε- όταν οι Γερμανοί και λοιποί "εύποροι" βορειοευρωπαίοι εταίροι,μας προτείνουν να τρέξουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και "αξιοποίησης" της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου,
αυτό που εννοούν είναι "πουλήστε μας τώρα σε εξευτελιστικές τιμές τα ασημικά σας και ίσως στο μέλλον σας βοηθήσουμε να σωθείτε"..

Σκληρά παζάρια λαμβάνουν χώρα αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους να έχουν βάλει στο τραπέζι όλα τα διαπραγματευτικά τους όπλα για την επίτευξη της συμφωνίας που θα αφορά την Ελλάδα και την Ιρλανδία.
Σύμφωνα με τα όσα...δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής στην ΝΕΤ, δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία ακόμη, ενώ στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσει το ζήτημα τόσο του επιτοκίου όσο και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής από αυτή κιόλας τη Σύνοδο.
Στο μεταξύ τα Αυστριακά μέσα ενημέρωσης ήδη μεταδίδουν ότι η Γερμανία δηλώνει έτοιμη να πει το "ναι" στη μείωση του επιτοκίου κατά 0,5% για την Ελλάδα και κατά 1% για την Ιρλανδία.
Παράλληλα παίρνει το πράσινο φως και η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του «ελληνικού χρέους», πάντα όμως με την αίρεση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ένα «αξιόπιστο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».
Στην ουσία πάντως -και για να μη κοροιδευόμαστε- όταν οι Γερμανοί και λοιποί "εύποροι" βορειοευρωπαίοι εταίροι μας ,προτείνουν να τρέξουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αλλά και "αξιοποίησης" της ακίνητης κρατικής περιουσίας αυτό που εννοούν είναι "πουλήστε μας σε εξευτελιστικές τιμές τα ασημικά σας" και ίσως στο μέλλον σας βοηθήσουμε να σωθείτε..
Bookmark and Share