Deutsche Bank: Κλείνει ο κύκλος των υποβαθμίσεων για τις ελληνικές εισηγμένες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Deutsche Bank: Κλείνει ο κύκλος των υποβαθμίσεων για τις ελληνικές εισηγμένες


Η κερδοφορία των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών πλησιάζει στον «πάτο» της, κάτι που σημαίνει ότι ο κύκλος των υποβαθμίσεων των μετοχών θα μπορούσε να πλησιάζει στο τέλος του, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Χρησιμοποιώντας τις...συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις του Reuters, ο οίκος διαπιστώνει ότι οι ΔΕΗ, Frigoglass και Coca Cola 3E έχουν ήδη εισέλθει σε φάση αναβαθμίσεων, ενώ εκτιμά ότι κοντά στο τέλος του κύκλου υποβαθμίσεων βρίσκονται οι Τιτάν, Jumbo και ΕΧΑΕ.

Για τις τράπεζες, η Deutsche Bank περιμένει σχεδόν διπλασιασμό των κερδών για το 2011, έπειτα από τη μείωση του 75% το 2010 και του 45% το 2009. Ωστόσο, με τα κέρδη του κλάδου να παραμένουν ιδιαίτερα ευμετάβλητα, ο οίκος συμβουλεύει τους επενδυτές να μην ενθουσιάζονται υπερβολικά έστω και εάν ο κύκλος των αποτελεσμάτων φαίνεται καλός.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μετοχές των ΕΧΑΕ, Motor Oil και Jumbo αποτελούν τα top picks της Deutsche Bank στο ΧΑ, με τον οίκο να τηρεί επίσης σύσταση αγοράς για τις Frigoglass, Coca Cola 3E, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.
Bookmark and Share