To Ιαπωνικό τσουνάμι "χτύπησε" και τις αγορές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

To Ιαπωνικό τσουνάμι "χτύπησε" και τις αγορές

Ανησυχία προκαλεί στις αγορές ο σεισμός που χτύπησε την Ιαπωνία, προκαλώντας τσουνάμι 10 μέτρων. Οι ασιατικές αγορές υποχωρούν, οδεύοντας προς τις υψηλότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Αύγουστο, όπως επίσης πτωτικά κινούνται και τα νομίσματα της περιοχής.

Ο...δείκτης MSCI Asia Pacific σημειώνει πτώση 1,7%, με τις απώλειές του να αυξάνονται μετά το σεισμό.

Το κλίμα στις αγορές επιβαρύνουν οι πληροφορίες για αντεπίθεση του Muammar Gaddafi στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών αλλά και η «ημέρα οργής» που διοργανώνεται για σήμερα στη Σαουδική Αραβία.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Nikkei 225 έφτασαν να χάνουν ακόμα και 3,8% μετά το κλείσιμο των συναλλαγών στο Τόκιο. Ο δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,7%.

Απώλειες και στις ευρωπαϊκές αγορές, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα οι δείκτες να παραδίδουν τα κέρδη της χρονιάς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν το έναυσμα της πτώσης με την Swiss Re να χάνει 6,7%.

Ο Stoxx Europe 600 Index υποχωρεί κατά 0,8% και σημειώνει πλέον οριακή πτώση 0,1% από τις αρχές του έτους. Ο δείκτης έχει χάσει 5,3% από τα υψηλά 2,5 ετών, στις 17 Φεβρουαρίου.
Bookmark and Share