"Κόντρα" του ΝΑΤΟ με Γαλλία και Βρετανία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"Κόντρα" του ΝΑΤΟ με Γαλλία και Βρετανία


Συνεχίζεται η κόντρα των συμμάχων στις τάξεις του ΝΑΤΟ, με τις Γαλλία και Μ. Βρετανία να υπονοούν ότι ορισμένοι σύμμαχοι δεν κάνουν αυτά που τους αναλογούν, ενώ αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ υπεραμύνονται των επιχειρήσεων υποστηρίζοντας ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Το ΝΑΤΟ υπεραμύνεται του τρόπου με τον οποίο..
διοικεί τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι γίνεται «εξαιρετική δουλειά», απαντώντας στις εκκλήσεις Γαλλίας και Μ. Βρετανίας για περισσότερες ενέργειες.

«Με τα εφόδια που έχουμε, κάνουμε εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο στρατηγός Mark van Uhm, επικεφαλής των συμμαχικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι η συμμαχία διατηρεί «ανοδικό τέμπο» τις τελευταίες ημέρες.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να εξαρθρώνει τη στρατιωτική δύναμη του καθεστώτος Καντάφι σε ολόκληρη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις τρεις πόλεις που απειλούνται περισσότερο, την Ajdabiya, τη Brega και τη Misrata», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Συνέχισε τονίζοντας ότι από την περασμένη Παρασκευή, νατοϊκά αεροσκάφη έχουν καταστρέψει 49 τεθωρακισμένα άρματα μάχης του καθεστώτος καθώς και εννέα τεθωρακισμένα μεταφορικά οχήματα, τρία αντιαεροπορικά και τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε παράπονα σήμερα ότι η Γαλλία και η Μ. Βρετανία αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

«Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση, αυτή τη στιγμή, να υποχρεώσεις τους συμμάχους μας να λάβουν μέρος στην επιχείρηση», τόνισε ο Gerard Longuet στη γαλλική βουλή, υπονοώντας ότι ορισμένοι σύμμαχοι δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί.

«Για παράδειγμα λυπάμαι που η Γαλλία και η Βρετανία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των επιχειρήσεων, ακόμη και αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν τελικά να προσφέρουν στήριξη από αέρος», σημείωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share