"Τζίτζικας" η Ελλάδα για τον κ.Πάγκαλο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Τζίτζικας" η Ελλάδα για τον κ.Πάγκαλο!

Νέα πολιτική ένταση θα δημιουργήσουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στην Τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ".

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ φαίνεται να προκαλείται από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος.
Η τουρκική εφημερίδα, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο...
«Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» ανέφερε χθες ότι ο επισκεπτόμενος την Κωνσταντινούπολη κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Ελληνες τεμπέλιαζαν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα μια σοβαρή οικονομική κρίση. Ο κ Πάγκαλος υπογράμμισε επίσης ότι τους πάντες εκπλήσσει η εντυπωσιακή αλλαγή που συντελείται στην Τουρκία ότι οι Τούρκοι είναι πετυχημένοι και έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση και ότι η Τουρκία είναι μια ισχυρή, οικονομικά και πολιτικά, χώρα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο κ Πάγκαλος φέρεται να πρόσθεσε ότι «όταν πήραν οι Έλληνες την Finansbank οι εθνικιστικοί κύκλοι ενοχλήθηκαν.. Όμως αυτήν την στιγμή στο εξωτερικό είναι μία από τις πιο πετυχημένες ελληνικές εταιρείες».

Αν και η κυβέρνηση δεν σχολίασε επισήμως τις φερόμενες ως δηλώσεις Πάγκαλου, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν μίλησε με κανέναν δημοσιογράφο και με κανένα μέσο ενημέρωσης στην Τουρκία.

Σκληρή ήταν -πριν λίγο- η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκη: «Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε.Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”».

Ο κ. Μιχελάκης συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Πάγκαλος «παραποίησε πλήρως την πραγματικότητα λέγοντας πως “μετά την εξαγορά της Finansbank” (τον Απρίλιο του 2006) “κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ - δια του εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου - είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο την αγορά από την τότε διοίκηση της τράπεζας, ενώ 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εντάξει την υπόθεση Finansβank σε σχετική ερώτηση στη Βουλή». Και αναρωτήθηκε αν ο κ. Παπανδρέου «θα εξακολουθήσει να τον καλύπτει».

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι χαζός ο Πάγκαλος να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Αν τις έχει όντως κάνει κάτι παίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An den einai xazos o pagkalos tote poios einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην πραγματικοτητα προκειται για ομολογια ιδεολογικης και πολιτικης χρεωκοπιας.

    Οχι μονο του ιδιου αλλα ολοκληρης της προοδευτικης Ελλαδας της μεταπολιτευσης.

    Το ΑΚP που αναμορφωσε την τουρκικη οικονομια ειναι οικονομικα φιλελευθερο και κοινωνικα συντηρητικο – η θρησκεια και η οικογενεια ειναι βασικες του αξιες.Ειναι το ακρως αντιθετο απο τη σοσιαλιζουσα Ελλαδα με τον εκτεταμενο δημοσιο τομεα και τις δηθεν προοδευτικες αντιληψεις που οδηγησαν σε κοινωνικη καταρρευση.

    Το 1981 το ΑΕΠ της Ελλαδος ηταν στο 90% της Τουρκιας που εχει πενταπλασιο πληθυσμο.Η Ελλαδα ειχε σχεδον πληρη απασχοληση ενω η Τουρκια υπερπληθωρισμο ,ανεργια και ελλειψεις τροφιμων που ειχαν προκαλεσει πραξικοπημα.Σημερα η εικονα ειναι ακριβως αντιθετη.

    Ο Ερντογαν αποσυναρμολογησε τον κεμαλικο κρατισμο με μαζικες ιδιωτικοποιησεις – ξεπουλημα θα τις ελεγαν εδω -και με εντατικη προσπαθεια προσελκυσης ξενων επενδυσεων – δεν υπαρχουν εκει ουτε οικολογοι,ουτε αρχαιολογοι ουτε συμβουλια Επικρατειας ουτε μπιρμπιλισμοι για να εμποδιζουν τις δουλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτά γινονται οταν οι πολιτικοι βάζουν πιο πανω απο την Παρτιδα το κομα. Αν αυτο δεν ειναι εσχατη προδοσια τοτε πιο ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share