Eίδος .."υπό εξαφάνιση" η ασπιρίνη! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Eίδος .."υπό εξαφάνιση" η ασπιρίνη!


Κάποιοι που την χρειάστηκαν σίγουρα το έχουν αντιληφθεί, οι πολλοί που έτυχε να μην την αναζητήσουν όχι, αλλά η ασπιρίνη είναι πια είδος σε ανεπάρκεια στην ελληνική φαρμακευτική αγορά.

Ένα στα...
δύο ή και σε περισσότερα φαρμακεία δεν την διαθέτουν και όσα έχουν μερικά κουτιά ακόμη, τα πωλούν με μεγάλη φειδώ, σχεδόν με το δελτίο. Οι έλληνες δηλαδή σήμερα δεν μπορούν εύκολα να βρουν το φάρμακο που πλησιάζει περισσότερο από όλα στην πανάκεια…

Ο λόγος είναι απλός.

Οι κατασκευαστές της ασπιρίνης στην Ελλάδα και οι φαρμακαποθήκες προτιμούν να την εξάγουν, παρά να την διαθέτουν στην ελληνική αγορά. Το κουτί πουλιέται στη Γερμανία, την Iταλία, την Γαλλία και αλλού μερικά ευρώ, από 3.4-6, ενώ στην Ελλάδα μόνον 0,60 λεπτά.

Επομένως το κέρδος τους είναι πολλαπλάσιο όταν εξάγουν σε σύγκριση με το εσωτερικό.

Έτσι λείπει πια η ασπιρίνη από την ελληνική αγορά τώρα που την ..χρειαζόμαστε για τους πονοκέφαλους που μας ταλαιπωρούν

4 σχόλια:

  1. Η παραπληροφόρηση σε αυτό το μπλογκ δεν έχει όρια. Στην Αγγλία η ασπιρίνη έχει μόλις 16 λέπτα! Δηλαδή 4 φορές φθηνότερα από την Ελλάδα. Αυτά οπότε περί εταιριών που δεν βγάζουν κέρδος στην Ελλάδα είναι αστειότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παραπληροφόρηση δεν ήταν,δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αντικείμενο αυτού του blog κ.Dimitris18 και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι τακτικοί μας αναγνώστες στους οποίους προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεστε.

    Η τιμή της ασπιρίνης σε διάφορες Ευρωπαικές χώρες έχει ως εξής:

    Γαλλία: 4,40 ευρώ
    Γερμανία: 4 ευρώ
    Ολλανδία 3,40 ευρώ
    Ιταλία: 2,50 ευρώ
    ...
    Ελλάδα: 0,67 ευρώ.

    Η Αγγλία έχει όντως τη φθηνότερη ασπιρίνη (στοιχίζει 0,40 ευρώ) μετά από ειδική συμφωνία της παραγωγού εταιρείας με το Βρετανικό δημόσιο η οποία λήγει το 2012.

    Μιλάμε πάντα για την κλασσικό κυτίο ασπιρίνης της Bayer των 500mg και όχι για τις διάφορες απομιμήσεις πενικιλινούχων ή παρακεταμολούχων σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

    Είναι φανερό πως η "Αγγλία" αναφέρθηκε εκ παραδρομής απ΄τον συντάκτη στη συγκεκριμένη ανάρτηση και αφαιρέθηκε από διαχειριστή του ιστολογίου μετά την ορθή επισήμανσή σας.

    Άλλο πράγμα όμως ένα ανθρώπινο λάθος σε μια ερασιτεχνική προσπάθεια (όπως η παρούσα) και άλλο η κατηγορία περί συστηματικής παραπληροφόρησης..


    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.


    Σ.Αντωνιάδης
    Main Administrator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιο φαρμακοποιό και να ρωτήσεις για την έλλειψη ασπιρίνης θα σου πει το ίδιο πράγμα.Την εισάγουν οι εταιρίες φθηνά και την εξάγουν σε ορισμένες χώρες ακριβά.Γιαυτό αυτή την εποχή η ασπιρίνη είναι σαν ψωμί στην εποχή της κατοχής.Δυσεύρετη και μόνο με με μέσον βρίσκεις!χαχαχχαχαχχαχαχαχα!!ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιο φαρμακοποιό και να ρωτήσεις για την έλλειψη ασπιρίνης θα σου πει το ίδιο πράγμα.Την εισάγουν οι εταιρίες φθηνά και την εξάγουν σε ορισμένες χώρες ακριβά.Γιαυτό αυτή την εποχή η ασπιρίνη είναι σαν ψωμί στην εποχή της κατοχής.Δυσεύρετη και μόνο με με μέσον βρίσκεις!χαχαχχαχαχχαχαχαχα!!ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share