Συμφωνία-μαμούθ Τουρκίας-Sikorsky για συμπαραγωγή εώς και 600 ελικοπτέρων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Συμφωνία-μαμούθ Τουρκίας-Sikorsky για συμπαραγωγή εώς και 600 ελικοπτέρων


Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν άμεσα περισσότερα από 100 ελικόπτερα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες με την αμερικανική εταρεία κατασκευής ελικοπτέρων Sikorsky.

To συμβόλαιο έχει...
ύψος 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια (2,4 δισ. ευρώ) και αφορά τη συμπαραγωγή 109 ελικοπτέρων γενικής χρήσης με option για άλλα 12.

Η τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤΑΙ θα κατασκευάσει το σώμα του ελικοπτέρου, τη μηχανή και το λογισμικό ενώ η Sirkosky θα ασχοληθεί με την παραγωγή του ελικοπτέρου. Το νέο ελικόπτερο θα ονομαστεί ονομαστεί T-70 και θα βασίζεται στο S-70 Black Hawk το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από πολλούς στρατούς μεταξύ τους και τον τουρκικό. Η Ελλάδα έχει μία παραπλήσια έκδοση για ναυτικές αποστολές.

Τη σχετική απόφαση έλαβε την Μ.Πέμπτη η ανώτατη επιτροπή για την αμυντική βιομηχανία, σώμα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, του υπουργού Άμυνας Βετσντί Γκιονούλ και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ και άλλων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, τα περισσότερα θα διατεθούν στη Στρατοχωροφυλακή και τα υπόλοιπα στα άλλα όπλα, όπως και την Αστυνομία και τη Χωροφυλακή. Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε μάλιστα ότι μελλοντικά η συμφωνία πιθανότατα θα επεκταθείο επεκταθεί για να φτάσει τα 600 ελικόπτερα...

1 σχόλιο:

  1. Οι μυρμηγκοάμυαλες φοβικές κλίκες επιδιώκουν παρασιτισμό με παιδομάζωμα-υπερπληθυσμό και καταστροφή τής αυτάρκειας των αλτρουϊστών.
    Τι κάνουμε όταν τα μυρμήγκια ισοπεδώνουν τα πάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share