Σενάρια μείωσης του αφορολόγητου ορίου κάτω των 10.000 ευρώ ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σενάρια μείωσης του αφορολόγητου ορίου κάτω των 10.000 ευρώ !

Νέα φορολογική κλίμακα με μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ και με λιγότερα κλιμάκια από τα σημερινά, που θα οδηγήσει σε φορο-επιβαρύνσεις ακόμη και από φέτος, περιλαμβάνεται στα σενάρια που... έχουν πέσει στο τραπέζι, ενόψει της οριστικοποίησης των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Εξετάζεται συγκεκριμένα η νέα κλίμακα και η μείωση του αφορολόγητου να αφορούν ακόμη και στα φετινά εισοδήματα, να αυξηθεί δηλαδή από φέτος η παρακράτηση του φόρου, που σημαίνει ότι αρκετοί φορολογούμενοι θα δουν μείωση των απολαβών τους μέσα στους επόμενους μήνες.



Υπενθυμίζουμε ότι με την φορολογική κλίμακα που ισχύει από πέρυσι, υπάρχει φοροελάφρυνση σε εισοδήματα μέχρι τα 40.000 ευρώ. Εφόσον, ωστόσο αποφασισθεί να μειωθούν τα κλιμάκια, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, είναι ορατό το ενδεχόμενο επιβαρύνσεων.



Στο τραπέζι βρίσκεται ταυτόχρονα η χορήγηση των φοροαπαλλαγών με εισοδηματικά κριτήρια, καθώς επίσης όσες δαπάνες συνεχίζουν να εκπίπτουν ακόμη κατά 100% από το εισόδημα, (π.χ. ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις σε γιατρούς, τόκοι στεγαστικών δανείων για α’ κατοικία) να εκπίπτουν στο εξής από το φόρο.

Bookmark and Share