Απεργιακό μπλακ άουτ για 24 ώρες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απεργιακό μπλακ άουτ για 24 ώρες

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις εξαιτίας των κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς

Παραλύει αύριο για 24 ώρες ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της απεργίας διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τα...
οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου (σε υπουργεία, εφορίες, σχολεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.) των ΔΕΚΟ, των συγκοινωνιών - μεταφορών αλλά και του ιδιωτικού τομέα (τραπεζοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στη βιομηχανία, βιοτεχνία, οι εμποροϋπάλληλοι κ.ά.).

«Τα μέτρα αυτά εκτοξεύουν την ανεργία, διευρύνουν τη ψευτο-απασχόληση, υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις, εκποιούν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο πλούτο χωρίς να εξασφαλίζουν την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και την ύφεση», ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Η ΓΣΕΕ διεκδικεί μεταξύ των άλλων:

Αναπτυξιακά - επενδυτικά μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και για την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία καλπάζει.

Την αναζήτηση εσόδων μέσα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των μονών, το διπλασιασμό της φορολόγησης των off shore, των χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων και των τυχερών παιχνιδιών.

Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ.

Να επαναχορηγηθούν η 13η και 14η σύνταξη κατά προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους, να διαφυλαχθούν οι επικουρικές συντάξεις και να ακυρωθούν οι ασφαλιστικοί και εργασιακοί νόμοι.

Συγκοινωνίες
Μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν αύριο όσοι αποφασίσουν να μετακινηθούν με μέσα σταθερής τροχιάς, λεωφορεία, τρόλεϊ αλλά και? αεροπλάνα.

Ειδικότερα χωρίς τρένα και συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου θα μείνει όλο το 24ωρο η χώρα καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Αναστάτωση θα προκληθεί και στις εναέριες μεταφορές καθώς η χώρα μας θα μείνει «αποκλεισμένη» από αέρος για τέσσερις ώρες (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στο διάστημα αυτό δε θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε δεκάδες ματαιώσεις πτήσεων ενώ πολλές άλλες έχουν αλλάξει ώρα αναχώρησης. Στάσεις εργασίας σε ώρες που δε θα εμποδίσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αποφάσισαν για αύριο οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ και το τραμ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, το μετρό από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Oι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πραγματοποιούν στάση εργασίας και σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα διαμαρτυρόμενοι για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το απεργιακό δελτίο της Τετάρτης

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, στα τελωνεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους δήμους και τις νομαρχίες.

Οι γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία (προσωπικό ασφαλείας), οι ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι.

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και σε άλλους οργανισμούς που είναι υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις οικοδομές, στις βιομηχανίες, στις βιοτεχνίες, οι εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

24ωρη απεργία σε τρένα και προαστιακό.

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 12 μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Τα λεωφορεία από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ και το τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί κι από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη βάρδιας.

Το μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share