Παπακωνσταντίνου: "Θα πάρουμε την 5η δόση γιατί θα βρεθεί λύση" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: "Θα πάρουμε την 5η δόση γιατί θα βρεθεί λύση"


Την βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει την 5η δόση, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» δήλωσε ότι...
«θα πάρουμε την 5η δόση γιατί θα βρεθεί και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση». Άλλωστε τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και «η διαπραγμάτευση δεν κλείνει αν δεν κλείσει».

Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό είναι όπως είπε «η ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει».

Σχολιάζοντας την δήλωση του Όλι Ρεν ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, ο υπουργός την απέδωσε στην αδυναμία του ΔΝΤ να εκταμιεύσει και άλλα χρήματα για την χώρα αν πρώτα δεν εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αν δεν επιτευχθεί εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τους επόμενους 12 μήνες.

Τόνισε ωστόσο ότι η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η μη εκταμίευση της 5ης δόσης που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε στάση πληρωμών από τη μεριά της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε ακόμα «παραπλανητικές» τις συζητήσεις που θέλουν την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη, καθώς όπως είπε «η Ελλάδα δεν έθεσε ποτέ τέτοιο ζήτημα, αλλά ούτε και έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα».

Σύμφωνα με τον κύριο Παπακωνσταντίνου, «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και το κόστος πολύ μεγάλο». Αλλά «αν ζωστούμε με πυρομαχικά και ανατιναχτούμε, θα καταστρέψουμε τους γύρω μας και θα έχουμε ανατιναχτεί και εμείς», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share