Να ψηφιστεί κατ' άρθρον το μεσοπρόθεσμο ζητάει η Ν.Δ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Να ψηφιστεί κατ' άρθρον το μεσοπρόθεσμο ζητάει η Ν.Δ.

Κατ’ άρθρο ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ζητάει η Νέα Δημοκρατία, ώστε να συναινέσει σε όσα μέτρα συμφωνεί, ανέφερε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

"Αν ειλικρινώς επιθυμεί την...
έγκριση ορισμένων μέτρων πολιτικής, θα πρέπει να μας επιτρέπει και να τα ψηφίσουμε. Αν η κυβέρνηση επιτρέψει μια νομοθετική μεθόδευση με την οποία θα αποκλείει την έκφραση θετικής ψήφου σε όσα συμφωνεί η αντιπολίτευση, μάλλον θα αποδείξει ότι δεν επιθυμεί καμία συναίνεση και απλώς θέτει εκβιαστικά διλήμματα," δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αναφερόμενος στη διαδικασία ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

"Πήγαμε στο Ζάππειο, και καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη, σοβαρή, υπεύθυνη πρόταση την οποία έρχονται να συζητήσουν σήμερα εκπρόσωποι των δανειστών μας, διότι την λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους. Δεν μπορεί να προσπερνά ο πρωθυπουργός τις θέσεις της ΝΔ και να επιμένει στη δική του πρόταση, η οποία δυστυχώς για τον τόπο δεν απέδωσε. Η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί μια νέα βάση πολιτικής η οποία θα έχει στρατηγικό προσανατολισμό την ανάπτυξη. Πρέπει να υπερβεί την επιδίωξή της να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις και να επιχειρήσει την συναίνεση και των κοινωνικών εταίρων. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ελπίζει σε επιτυχίες, αν δεν ανοίξει έναν έντιμο, ειλικρινή, εθνικό διάλογο προς κάθε κατεύθυνση, για να επιτύχουμε την αλλαγή της βάσης της πολιτικής της στρατηγικής της ανάπτυξης που είναι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση", είπε αναφερόμενος στη συναίνεση.

Ο κ. Λυκουρέντζος εμφανίστηκε αρνητικός εμφανίστηκε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και τόνισε: "αυτό δεν το έχουμε συζητήσει στη ΝΔ και δεν είμαι έτοιμος να πάρω θέση. Αλλά δεν είναι ώρα για να διχάζεται η ελληνική κοινωνία. Η πολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός οι ηγεσίες των κομμάτων είναι για να οδηγούν τους λαούς, δεν είναι για να οδηγούνται από την κοινωνία ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων."

Σε ερώτηση για τη σύσταση Οργανισμού αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι "εξαρτάται πως αυτό θα παρουσιαστεί, τι νομική υπόσταση θα έχει και τι αρμοδιότητες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share