Παραλίες σε ιδιώτες για 50 χρόνια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Παραλίες σε ιδιώτες για 50 χρόνια..


Η παραχώρηση "αιγιαλού και παραλίας" σε ιδιώτες επενδυτές για διάστημα μέχρι και 50 ετών, αλλά και τροποποιήσεις στις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης, προκειμένου να ξεκολλήσουν επενδύσεις, προβλέπονται στον Εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Πιο αναλυτικά, στο Κεφάλαιο Β' του νόμου...
αναφέρεται ότι για την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η παραχώρηση γίνεται για 50 χρόνια.

Εξάλλου, σημειώνεται πως οι κατευθύνσεις της εθνικής χωροταξικής πολιτικής, όπως αυτές απορρέουν από τα υφιστάμενα χωροταξικά πλαίσια εθνικού επιπέδου, λαμβάνονται υπόψη και συνεκτιμώνται κατά τον καθορισμό του χωρικού προορισμού των δημοσίων ακινήτων σε συνδυασμό με τις ανάγκες της δημοσιονομικής βιωσιμότητας.

Επίσης, προστίθεται ότι η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων στα οποία περιλαμβάνονται χώροι που προστατεύονται από την κείμενη περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία, όπως είναι ιδίως ζώνες προστασίας αρχαιολογικών χώρων.

ΡΥΘΜΙΣΗ
Δυνατότητα αγοράς μετά τα 100 έτη..!

Ειδική ρύθμιση, με την οποία ορίζεται ο θεσμός της "επιφάνειας" για την παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση από 50 έως και 100 έτη δημόσιων κτημάτων, περιέχεται στον Εφαρμοστικό νόμο. Μάλιστα, τα μελλοντικά έσοδα από αυτές τις μισθώσεις μπορούν να τιτλοποιηθούν, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον επενδυτή να αγοράσει το ακίνητο μετά την παρέλευση 100 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share