Γ.Παπανδρέου:Η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένει ως "διακύβευμα" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γ.Παπανδρέου:Η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένει ως "διακύβευμα"

Η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένει ως "διακύβευμα", ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Μεταξύ των θεσμικών αλλαγών που θα προωθηθούν είναι και αυτή του δημοψηφίσματος.


Η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένει ως "διακύβευμα", ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην...
άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι μεταξύ των θεσμικών αλλαγών που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση είναι και αυτή του δημοψηφίσματος, θέμα για το οποίο, όπως είπε, θα δώσει σχετικές οδηγίες στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ζήτησε για μια ακόμα φορά τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, καλώντας τα «να κλείσουμε μαζί τη διαπραγμάτευση» με την τρόικα.

Επίσης ζήτησε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κάνοντας σαφές ότι δεν προτίθεται να ζητήσει πλειοψηφία 180 ψήφων.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια περί τοποθέτησης επιτρόπων, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μεγιστοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ. «Δεν δεχόμαστε και ποτέ δεν δεχτήκαμε τη λογική των επιτρόπων», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «δεν δεχόμαστε οτιδήποτε που θα μειώσει τη δική μας αξιοπρέπεια, τα βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, είτε είναι η ψήφος, είτε είναι οι Επίτροποι, είτε είναι άλλες συμπεριφορές ή απαιτήσεις παρόμοιας υφής».

"Όχι σε εκλογές"

Απ’ τη συνεδρίαση αποχώρησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής προκειμένου να μεταβεί στη Βουλή. Ο κ.Παπουτσής τόνισε σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους έξω απ’ το Μέγαρο Μαξίμου ότι συνιστά «δείγμα αναξιοπιστίας της χώρας», τυχόν ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν αντιρρήσεις ή αντιθέσεις στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της κυβέρνησης από υπουργούς, βουλευτές, στελέχη κλπ, είπε ότι ο ίδιος δεν έχει υπόψη του κάτι συγκεκριμένο. Πρόσθεσε ότι δεν διαβάζει «διαρροές» και συμπλήρωσε ότι τα ΜΜΕ έχουν μερίδιο ευθύνης για τις διάφορες «διαρροές» και «τρικ» που προκαλούν τριβές σε πολιτικό επίπεδο.

Τα εσωκομματικά όργανα

Οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, όπως και τα έκτακτα μέτρα, θα οριστικοποιηθούν σε τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου περί τα μέσα της εβδομάδας και αφού νωρίτερα συνεδριάσουν και τα κοινοβουλευτικά όργανα του κυβερνώντος κόμματος για να συζητηθούν στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα κατατεθούν στη Βουλή προς το τέλος της εβδομάδας.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού και, ως εκ τούτου, θα είναι σε ένα και μόνο άρθρο, να έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share