"Ειρηνική απομάκρυνση από το Σύνταγμα ή λήψη αστυνομικών μέτρων" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"Ειρηνική απομάκρυνση από το Σύνταγμα ή λήψη αστυνομικών μέτρων"


προειδοποίησε ο Γ.Καμίνης


Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων, του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, με τη συμμετοχή και «Αγανακτισμένων», είχαν...
χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβαν προκειμένου να απομακρυνθούν οι σκηνές που έχουν στήσει οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι, εδώ και 45 ημέρες, είναι εγκατεστημένοι στην πλατεία Συντάγματος, προειδοποιώντας ότι το επόμενο βήμα θα είναι η λήψη αστυνομικών μέτρων. Δήμαρχος και περιφερειάρχης επισκέφθηκαν νωρίτερα μαζί και την πλατεία Θεάτρου, από όπου δήλωσαν ότι είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση της καλής εικόνας του κέντρου της Αθήνας, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου. Οι επικεφαλής των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι «η εικόνα που παρουσιάζει το Σύνταγμα δεν τιμά κανέναν» και πρέπει οι πολίτες να τη διακρίνουν «από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

«Δεν θέλουμε να πυροδοτήσουμε εντάσεις στο Σύνταγμα. Και τα παιδιά εκεί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να στήσουμε τσαντίρια στο Σύνταγμα», επισήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Σγουρός πριν την έναρξη των επαφών, σημειώνοντας ότι η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει βασικές λειτουργίες του κέντρου. Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για ανάγκη κατεδάφισης όλων των παλιών κτισμάτων του κέντρου, δημιουργίας νησίδων πρασίνου, αισθητικής αναβάθμισης των διατηρητέων, με τη βοήθεια και του ΥΠΕΚΑ, αλλά κυρίως την ανάγκη για αποκατάσταση εγκαταλειμμένων κτιρίων του Δημοσίου, προκειμένου αυτά να φιλοξενήσουν εκ νέου υπηρεσίες και να "επαναφέρουν τη ζωή στην πόλη".

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία Καμίνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου εκφράστηκε αρνητικά για τα «τσαντίρια» του Συντάγματος και δήλωσε ότι "ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα πεθαίνει. Θα ήθελα ο κ. Καμίνης να μπει μπροστά σε αυτή την υπόθεση. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Eχει ανηφόρα αλλά θα βρει τον δρόμο της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share