"Ρεαλιστική φωνή ο Γ. Παπανδρέου" ...λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

"Ρεαλιστική φωνή ο Γ. Παπανδρέου" ...λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco


«Η μοναδική ρεαλιστική φωνή στην Ευρώπη», γράφει ο Ελ. Εριαν διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτρου fund διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο(Pimco), ήταν του Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup.

«Με την πολιτική μυωπία και τον οπορτουνισμό τους, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ενέτειναν και διόγκωσαν το πρόβλημα του χρέους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειες μολύνοντας επιπλέον και την...
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με χρέη που αναπόφευκτα θα αναδιαρθρωθούν», επισημαίνει ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν στους Financial Times.

«Η μοναδική ρεαλιστική φωνή στην Ευρώπη», γράφει ο κ. Ελ Εριαν, ήταν του Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup. «Ο κ. Παπανδρέου», συνεχίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, «έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά την επεξεργασία και εφαρμογή μεθόδων που να ανταποκρίνονται στο τρίπτυχο: βιωσιμότητα του χρέους, πρόσβαση στις αγορές και ανάπτυξη».

«Ο κ. Παπανδρέου έχει απόλυτο δίκιο να προειδοποιεί πως η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όσο οι πολιτικοί της ολιγωρούν τόσο οι λύσεις θα απομακρύνονται, η κρίση θα παίρνει επιδημικές διαστάσεις παρασύροντας στη δίνη της και χώρες που θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Ελ Εριαν.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share