Ντελόρ: Xώρες υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ντελόρ: Xώρες υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη από το Παρίσι, μιλώντας στην Σχολή Πολιτικών επιστημών.
  • Το ενδιαφέρον είναι πως ο Ζ.Ντελόρ δεν μιλάει για ΜΜΕ ή πολιτικούς που υβρίζουν τους Έλληνες αλλά για "χώρες"..
Όπως μεταδίδει το... πρακτορείο Deutsche Welle , o Ντελόρ αναφερόμενος στην συνθήκη της Λισσαβόνας, την χαρακτήρισε μη πειστική ενώ τόνισε πως οι συνθήκες δεν κάνουν πολιτική.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν εντοπίζει τις αιτίες της κρίσης και στα λάθη που έγιναν από την γέννηση της Ευρωζώνης , καθώς αυτή δεν δεν συνοδεύτηκε με ένα σύστημα ενισχυμένης συνεργασίας στον οικονομικό τομέα, όπως ο ίδιος είχε προτείνει, όταν ήταν πρόεδρος της Κομισιόν, για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα που προϋπήρχε του ευρώ.

Ο Ντελόρ έκανε λόγο για χώρες που υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι συνυπεύθυνο και πρότεινε τα εξής:

- Πρώτο, η αμοιβαιότητα του χρέους στην Ευρώπη ήτοι, όλα τα χρέη στον ίδιο κορβανά για κοινή αντιμετώπιση με την έκδοση δύο ειδών «ευρωομολόγων», μπλέ και κόκκινων, υγιών και λιγότερο υγιών.

- Δεύτερο, λήψη μέτρων λιτότητας απαραιτήτως συνδυασμένων με μέτρα για την ανάπτυξη, Διαφορετικά θα βρεθούμε προ του παραδόξου, «ο ασθενής να μας πεθάνει υγιής».

Το μήνυμα για τους Έλληνες: Έγιναν ανόητα λάθη στο παρελθόν, η κατάσταση είναι δύσκολη, καλύτερη όμως από μια έξοδο από το ευρώ που θα μειώσει κατά 20% το βιοτικό επίπεδο, λέει ο Ζακ Ντελόρ.

Bookmark and Share