Στα 160 εκατ. ευρώ το κόστος για τη αλλαγή των ταυτοτήτων.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στα 160 εκατ. ευρώ το κόστος για τη αλλαγή των ταυτοτήτων..


Στα 160 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων με την «κάρτα πολίτη», σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, Σωκράτης Κάτσικας, στο περιθώριο διπλού συνεδρίου για την ασφάλεια του διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη.

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι τα...
160 εκατ. είναι τάξη μεγέθους, καθώς το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, αν και η κάρτα πολίτη αποτελεί βασικό ζητούμενο για την εφαρμογή των εξαγγελθεισών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο σημαντικές αποφάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να παραμένει ασαφές το πότε οι πολίτες θα τη βάλουν στο πορτοφόλι τους.

Θα περιλαμβάνει -πέραν του ονοματεπώνυμου και του αριθμού ταυτότητας του πολίτη- στοιχεία όπως ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός δημοτολογίου, επιτρέποντας στον κάτοχο να συναλλάσσεται ηλεκτρονικά με τις δημόσιες υπηρεσίες, κατόπιν εγγραφής.

Ωστόσο, αν και η κάρτα -που θα χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο- είναι πολύ δύσκολο να αντιγραφεί, δεν θα μπορούσε, κατά τον καθηγητή, να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Όπως είπε, χαριτολογώντας, κάτι τέτοιο «είναι δυνατόν μόνο αν έχεις έναν κλειστό υπολογιστή, εκτός πρίζας, σε ένα υπόγειο με κλειστά παράθυρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share