Κλείνει η ΕΤ1,η «Ραδιοτηλεόραση» και τα περιφερειακά ραδιόφωνα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κλείνει η ΕΤ1,η «Ραδιοτηλεόραση» και τα περιφερειακά ραδιόφωνα

ΝΕΤ και ΕΡΤ-3 θα αποτελούν πλέον τους πυλώνες της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς η ΕΤ1 κλείνει και τα προγράμματά της θα ενσωματωθούν στα δύο αυτά δίκτυα.

Παράλληλα, οι 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα συγχωνευτούν σε...
9 με ενιαία διοίκηση και ενιαίο πρόγραμμα, ενώ κλείνει και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση». Επιπρόσθετα καταργούνται οι 15 από τους 20 πομπούς που εκπέμπουν στα μεσαία (για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων) με τους πέντε να διατηρούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας έπειτα από συνεννόηση με το ΥΕΘΑ.

Αυτά ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος έκανε λόγο για ποιοτική αναβάθμιση και αποκομματικοποίηση, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η δημόσια τηλεόραση δεν φιλοδοξεί να υποκαταστήσει τα ιδιωτικά μέσα, αλλά να είναι … ανταγωνιστική τους (!!!).

Όπως είπε, θα υπάρξει συγκέντρωση των δυνάμεων με βασικούς πόλους τη ΝΕΤ (ψυχαγωγικό και ενημερωτικό κανάλι) και την ΕΤ3 (πυλώνας της ΕΡΤ στη Β. Ελλάδα με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό και στο πλαίσιο ο υπουργός προανήγγειλε μεγαλύτερες επενδύσεις στη Β. Ελλάδα). Στα δύο αυτά κανάλια εντάσσονται οι κυριότερες ποιοτικές εκπομπές των Σινε -Σπορ + και της ΕΤ1. Στο Ραδιόφωνο αναβαθμίζονται τα ραδιόφωνα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως είναι η ΝΕΤ (με συνεχή ροή ειδήσεων), το Γ Πρόγραμμα και η ΕΡΑ Σπορ που αποκτά κεντρικό ρόλο στον τομέα της αθλητικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share