Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από... συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο αποκάλυψε το θέμα.

Στην έρευνα αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΥΠ, προκειμένου να διευκρινιστεί η πηγή των πληροφοριών αλλά και να κατατεθούν όποια συμπληρωματικά στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση.

Το περιοδικό προχώρησε στις αποκαλύψεις τον Ιούνιο, επικαλούμενο άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (No 219/ 5 Φεβρουαρίου 2009)» το οποίο ενημέρωνε την κυβέρνηση Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας του.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο η ΕΥΠ, «έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία «Ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Οι πράκτορες της FSB αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι, τον Απρίλιο του 2008, εντόπισαν ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή και αντιπαρατέθηκαν μαζί τους στην «περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ».

Η επιχείρηση δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας», όπως αναφέρει το περιοδικό.

Bookmark and Share