«Οι Έλληνες κάνουν τα πάντα και πρέπει να τους δώσουμε χρόνο» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Οι Έλληνες κάνουν τα πάντα και πρέπει να τους δώσουμε χρόνο»

Η Ευρωζώνη πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, ενώ αυτή θα «εκτελεί» μία δεκαετία μεταρρυθμίσεων, ωστόσο θα πρέπει να αφήσει την Ιταλία και την Ισπανία να βάλουν τάξη μόνες τους στα οικονομικά τους, υποστηρίζει με σημερινές του δηλώσεις κορυφαίος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο...
Wolfgang Franz, πρόεδρος του ανεξάρτητου συμβουλίου των οικονομικών συμβούλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει βρεθεί σε σοβαρό κίνδυνο με τις αγορές ιταλικών και ισπανικών ομολόγων και θα πρέπει να τις σταματήσει το συντομότερο δυνατό.

«Οι Έλληνες έχουν πει ότι θα κάνουν τα πάντα και πρέπει να τους δώσουμε χρόνο», υπογράμμισε ο Franz. «Τα μέτρα που εφαρμόζουν είναι σκληρά και δεν θα ήθελα να φανταστώ τις αντιδράσεις αν έπρεπε να τα εφαρμόσουμε στη Γερμανία».

Ο Franz εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί έως και δέκα χρόνια να σταθεί ξανά στα πόδια της και ότι μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε haircut, αντί για τις εθελοντικές συμφωνίες ανταλλαγής που προώθησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εθελοντική ανταλλαγή χρέους, βάσει της οποίας οι πιστωτές θα μειώσουν τις απαιτήσεις τους κατά 21%, ήταν πολύ μικρή και υπολογίστηκε πολύ γενναιόδωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share