Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα


Ανεξέλεγκτα παραμένουν τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή Λευκίμης 'Εβρου.

Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως εφτά μποφόρ, κατευθύνεται προς τον οικισμό Κοίλα, ο οποίος από χθες έχει...
εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Στην κατάσβεση συνεχίζουν να συνδράμουν 47 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 140 άνδρες, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Όλες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί 28.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ αν η φωτιά επεκταθεί θεωρείται ότι θα απειληθούν και κτηνοτροφικές μονάδες.Το μέτωπο της φωτιάς αυτή την ώρα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Εν τω μεταξύ στην αστυνομία κρατείται ένας αγρότης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Επίσης μαίνονται και τα πύρινα μέτωπα στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνο και στα Ιωάννινα στους Νεγράδες.Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα και σε δασική έκταση στην περιοχή Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στην Ζάκυνθο στην περιοχή Κοιλιωμένου. Επί τόπου έχουν σπεύσει 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες τη νύχτα σε δύσβατη δασική περιοχή του Ομπλού Αχαΐας, η οποία συνεχίζει να καίει και σήμερα.

Παρά την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών να τη θέσουν υπό έλεγχο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοήθησαν, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί. Στο πλευρό των πυροσβεστών συνδράμουν και οι κάτοικοι της περιοχής Ομπλού Κρήνης, προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην πλησιάσει τις κατοικίες.

Σήμερα στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων με 15 άτομα και ένα ελικόπτερο.

Στο Λασίθι, στην περιοχή Έξω Ποταμοί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.
Bookmark and Share