Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ελλάδα


Το φωτοβολταϊκό πάρκο, μεγέθους 10 MW, βρίσκεται στη Λάρισα και αναμένεται να παράγει ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.700 σπιτιών της περιοχής.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα.
Το φωτοβολταϊκό...
πάρκο, μεγέθους 10 MW, βρίσκεται στη Λάρισα και αναμένεται να παράγει ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.700 σπιτιών της περιοχής.

Η ολοκλήρωση των εργασιών πραγματοποιήθηκε με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ από την Yingli Green Energy Holding Company Limited, με το διακριτικό τίτλο Yingli Solar, κορυφαία εταιρεία στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών προϊόντων και συστημάτων και ο μεγαλύτερος, διεθνώς, καθετοποιημένος παραγωγός πάνελ κρυσταλλικού πυριτίου (PV) και την Yingli Green Energy Greece Sales GmbH, θυγατρική του ομίλου υπεύθυνη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Κύπρο, Τουρκία και Μέση Ανατολή.

Το έργο αναπτύχθηκε από την Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και λειτουργία έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει πολύχρονη εμπειρία στους τομείς των φωτοβολταϊκών και της βιομάζας.

Χρηματοδότηση
Επιπλέον, το έργο υλοποιήθηκε από τη ΒΙΟΣΑΡ Ενεργειακή Α.Ε., εταιρεία με εξειδίκευση στα φωτοβολταϊκά συστήματα, που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, αλλά και τη συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν κεντρικοί μετατροπείς ισχύος της γερμανικής εταιρείας SMA Solar Technology AG και στηρίγματα στήριξης ALUMIL.Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιήθηκε, σε μακρόχρονη και χωρίς δικαίωμα αναγωγής βάση (non recourse, project finance), από την Τράπεζα Πειραιώς. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία του εν λόγω φωτοβολταϊκού σταθμού, η οποία υπολογίζεται άνω των 13.500 εκατομμυρίων Kwh, είναι αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει μια πόλη με πληθυσμό 10.800 κατοίκων.

Δεδομένου ότι η καθαρή ενέργεια που θα παράγει ο φωτοβολταϊκός σταθμός υποκαθιστά ηλεκτρική ενέργεια που εναλλακτικά θα παραγόταν από λιγνίτη, η επένδυση θα αποτρέψει την έκλυση στην ατμόσφαιρα περίπου 18.600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Από περιβαλλοντικής απόψεως, η ποσότητα αυτή είναι ισοδύναμη με τα οφέλη που μας παρέχουν 1 εκατ. δέντρα ή αλλιώς 20.000 στρέμματα δάσους και επίσης αντιστοιχεί με την απόσυρση από την κυκλοφορία 6.000 αυτοκίνητων μέσου κυβισμού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share