Έκτακτη σύσκεψη στην Ιταλία για το χρέος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έκτακτη σύσκεψη στην Ιταλία για το χρέος

Πανικό στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προκαλεί η κατακόρυφη άνοδος του spread.

Η εκτόξευση του κόσστους δανεισμού των ιταλικών ομολόγων σε... "επικίνδυνα" επίπεδα οδηγούν σήμερα την ιταλική κυβέρνηση να συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη στη...
Ρώμη με αξιωματούχους από το υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας και των εποπτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί η τρέχουσα εξέλιξη στην αγορά που απειλεί να στείλει την Ιταλία στην πόρτα της διάσωσης.

Μετά ην ολοκλήρωση της σύσκεψης αναμένεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μιλήσει για το θέμα στο ιταλικό κοινοβούλιο. Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, που βρίσκεται στην Αθήνα, δήλωσε ότι η Ιταλία δεν έχει κανένα πρόβλημα, ότι έχει τα δημ,οσιονομικά της υπό έλεγχο και ότι παίρνει τις σωστές αποφάσεις για να μειώσει το έλλειμμά της.



Στο μεταξύ, το spread του ισπανικού δεκαετούς διαμορφώνεται στις 390 μ.β με την απόδοση τους στο 6,45%, ενώ αυτό του ιταλικού στις 372,45 μ.β.με απόδοση 6,09%
Ιστορικά υψηλά αγγίζουν και πάλι οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών 10ετών ομολόγων, γεγονός που μαρτυρά πως η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής και η διαφαινόμενη συμφωνία στις ΗΠΑ για το χρέος δεν κατήναυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση χρέους. Παράλληλα σημαντικό ρόλο διαδραματίσαν πιο αδύναμα του αναμενομένου μάκρο που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας και αφορούν την οικονομία στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share