Με αποκεφαλισμό εφόρων απειλεί τώρα το υπουργείο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Με αποκεφαλισμό εφόρων απειλεί τώρα το υπουργείο

Αναστάτωση μπορεί να προκάλεσαν τα στοιχεία για τις μειωμένες αποδόσεις των 34 μεγάλων εφοριών, αλλά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απειλεί τώρα με «αποκεφαλισμό» τους εφόρους που δεν αποδίδουν.

Προχθές το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τις...
αποδόσεις των εφοριών, με τις 12 μεγάλες να μην έχουν κάνει ούτε έναν έλεγχο μέσα στον Ιούνιο. Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εφοριακών, οι οποίοι επικαλούνταν τις εισπράξεις εσόδων. Αμέσως μετά ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Παντελής Οικονόμου αναφερόταν στα φορολογικά έσοδα από τις εφορίες που παρουσιάζουν αύξηση 3% για πέμπτο δεκαήμερο από τον Ιούνιο, οπότε και παρατηρήθηκε υστέρηση. Ενώ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης μίλησε για μη σαφή εικόνα.

Το βράδυ, όμως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποκατέστησε τα πράγματα, καθώς εμμέσως επιβεβαίωνε την ορθότητα των στοιχείων, αφού σε ανακοίνωσή της τόνισε πως τα στατιστικά για τις επιδόσεις των 34 μεγάλων εφοριών «έχουν ληφθεί υπ' όψιν στο συνολικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης που έχει ήδη ανακοινωθεί στις 5 Αυγούστου και εφαρμόζεται» και απειλεί με «αποκεφαλισμό» τους προϊσταμένους των εφοριών που δεν αποδίδουν, καθώς τους υπενθυμίζει ότι τίθεται σε ισχύ η ρύθμιση για την αξιολόγησή τους βάσει του τελευταίου φορολογικού νόμου. Από την άλλη, βέβαια, αναδιπλώνονται ως προς το σχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης των εφοριών, καθώς ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν λιγότερες εφορίες και εν τέλει προχωρούν σε εσωτερικές συγχωνεύσεις.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική αναστάτωση χθες στην οδό Νίκης. Μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τις λίστες των φοροφυγάδων, ο κ. Οικονόμου δήλωσε στη ΝΕΤ ότι δεν συμφωνεί με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων και μάλιστα «παραδειγματικών».

Bookmark and Share