Το παράδειγμα των Γάλλων επιχειρηματιών και ...οι δικοί μας μεγιστάνες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το παράδειγμα των Γάλλων επιχειρηματιών και ...οι δικοί μας μεγιστάνες

Οι Ελληνες επιχειρηματίες στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν βγάλει μαζικά τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αφήνοντας το συνταξιούχο και το μισθωτό να επωμιστούν το βάρος των φόρων. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα με παράδοση στην προσφορά των ευεργετών...

Να τους επιβάλει έκτακτη εισφορά, ώστε να συμβάλουν στις προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ζήτησαν με ανοιχτή επιστολή τους Γάλλοι μεγιστάνες από την..
κυβέρνηση Σαρκοζί πριν από λίγες ημέρες.
«Εχουμε συνείδηση ότι επωφεληθήκαμε πολύ από ένα γαλλικό μοντέλο και ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον με τα οποία είμαστε δεμένοι και τα οποία επιθυμούμε να συμβάλουμε για να διατηρηθούν», ανέφεραν στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nouvel Observateur».

Χθες ο Φιγιόν, παρουσιάζοντας τα μέτρα λιτότητας ύψους 12 δισ., ανακοίνωσε και έκτακτη εισφορά για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι πρώτος έδωσε το παράδειγμα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ουόρεν Μπάφετ, που παρότρυνε την κυβέρνηση Ομπάμα να τον φορολογήσει περισσότερο, ακολούθησαν οι Ιταλοί επιχειρηματίες και μετά οι Γάλλοι.

Αντίθετα, οι Ελληνες επιχειρηματίες στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν βγάλει μαζικά τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αφήνοντας το συνταξιούχο και το μισθωτό να επωμιστούν το βάρος των φόρων. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα με παράδοση στην προσφορά των ευεργετών...
Bookmark and Share