Σε ιστορικό υψηλό τα spreads Ιταλίας και Ισπανίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σε ιστορικό υψηλό τα spreads Ιταλίας και Ισπανίας

Σε ιστορικό υψηλό ανέρχονται σήμερα τα spreads Ιταλίας και Ισπανίας, ενώ άνοδο σημειώνουν και οι αποδόσεις των ομολόγων της υπόλοιπης περιφέρειας, καθώς ενισχύεται η διάθεση αποστροφής κινδύνου εν μέσω επαναφοράς των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και τη μετάδοσή της σε μεγαλύτερες οικονομίες.

Τα πρόσφατα στοιχεία για την...
μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρώπη ενέτειναν το κλίμα ανησυχίας μεταξύ των επενδυτών σχετικά με την ανάκαμψης της οικονομίας στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ισπανικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund ενισχύεται στις 401 μ.β. την Τρίτη, κατά 23 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας. Άνοδο της τάξης των 20 μ.β. σημειώνει σήμερα και το spread Ιταλίας καταγράφοντας ρεκόρ στις 375 μ.β.

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα και τα spreads Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας διαμορφούμενα στις 1.234 μ.β. (+2,96 μ.β.), 848 μ.β. (+8,95 μ.β.) και 860 μ.β. (+11,60 μ.β.), αντίστοιχα.

Αντίστοιχες κινήσεις παρατηρούνται και στα κόστη ασφάλισης των ομολόγων της περιφέρειας με τα πενταετή ελληνικά CDS να διαμορφώνονται στις 1.884 μ.β., τα πορτογαλικά στις 1.039 μ.β., τα ιρλανδικά στις 903 μ.β., τα ισπανικά στις 411 μ.β. και τα ιταλικά στις 357 μ.β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share